Σχετικα με εμας

Η Μονάδα μας

Αγαπητές μας φίλες,


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ιατρείο μας στην οδό Πατησίων σε μια εύκολα προσβάσιμη περιοχή είτε χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας είτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Φθάνοντας, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα σας υποδεχθούμε με χαμόγελο και θα σας κάνουμε να νοιώσετε πολύ άνετα ακόμη και εάν έρχεσθε για πρώτη φορά, όπου θα καθίσετε με άνεση σε ένα φιλικό, μοντέρνο και πολύ φωτεινό περιβάλλον.

Θα σας ενημερώσουμε σε σχέση με τον ετήσιο σύγχρονο γυναικολογικό έλεγχο ή τη μοντέρνα μαιευτική παρακολούθηση αλλά και θα συζητήσουμε διακριτικά και χαλαρά πως θα λύσουμε το γυναικολογικό πρόβλημα που πιθανόν αντιμετωπίζετε. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός μας, είναι υπερσύγχρονος και συνεχώς ανανεούμενος.

Διαθέτουμε έγχρωμο υπερηχογράφο SIEMENS ACUSON, με 3 κεφαλές μαστού, κολπική και κοιλιακή. Η κολπική κεφαλή χρησιμοποιείται για γυναικολογικά περιστατικά και έλεγχο ωορρηξίας σε περιστατικά υπογονιμότητας, ενώ με την κεφαλή αυτή γίνεται στην κύηση ανώδυνα έλεγχος για ανεπάρκεια τραχήλου μήτρας στο 2ο τρίμηνο ή εξάλειψης τραχήλου στο 3ο τρίμηνο, αποφεύγοντας έτσι την επώδυνη κολπική εξέταση.

Η 3D κοιλιακή κεφαλή είναι κατάλληλη για γυναικολογικά αλλά κυρίως μαιευτικά περιστατικά.

Είναι γνωστό ότι η τακτική υπερηχογραφική παρακολούθηση στην κύηση και ο έλεγχος με έγχρωμο DOPPLER, παράλληλα με τις αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, είναι ουσιαστική και έχει σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό των καισαρικών τομών, την έγκαιρη διάγνωση παθολογικών καταστάσεων και την παρακολούθηση χαμηλού βάρους νεογνών.

Για τον έλεγχο κόλπου τραχήλου και αιδοίου, διαθέτουμε το υπερσύγχρονο κολποσκόπιο OLYMPUS OPC 500, ίσως το καλύτερο στον κόσμο, με εικόνα μεγάλης ανάλυσης, camera και monitor παρακολούθησης της εξέτασης, πράσινο φίλτρο και ειδικό λογισμικό επεξεργασίας των ευρημάτων, για έλεγχο της παθολογίας τραχήλου κόλπου, αιδοίου και πρωκτού.

Ένα ηλεκτροκίνητο εξεταστικό κρεβάτι πολλαπλών θέσεων LEMI, εξυπηρετεί την εξέταση γυναικών κάθε ηλικίας και με οποιοδήποτε σωματικό ή κινητικό πρόβλημα καθιστώντας τη γυναικολογική εξέταση λιγότερο άβολη από ποτέ.

Διαθέτουμε ειδικό εξοπλισμό με κλίβανο αποστείρωσης και χειρουργικά εργαλεία υψηλής τεχνολογίας και εφαρμόζουμε την πλέον σύγχρονη τεχνογνωσία στη λήψη και επεξεργασία υλικών που προορίζονται για κυτταρολογικές, βιοπαθολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. 

Δίνουμε τεράστια σημασία στην αποστείρωση και τη χρήση εργαλείων αρίστης ποιότητας ενώ τα αναλώσιμα υλικά είναι αποστειρωμένα μιας χρήσης, υψηλών Ευρωπαϊκών προδιαγραφών και άριστης κατασκευαστικά ποιότητας.

Στην κύηση χρησιμοποιούμε το μοναδικό test πρόβλεψης πρόωρου τοκετού αλλά και έγκαιρης διάγνωσης ρήξης υμένων της ACTIM PROM- Medix Biochemica και εφαρμόζουμε για τον έλεγχο τραχήλου μήτρας, εδώ και χρόνια, αποκλειστικά τη μέθοδο Thin prep – LBC (Liquid Based Cytology) που έχει αντικαταστήσει το παραδοσιακό Παπ τέστ, αλλά και το co-testing, συνδυάζοντας την κυτταρολογία με τεχνική ανίχνευσης Aptima m-RNA για τον HPV, με αποτέλεσμα να έχουμε σε συνδυασμό με την κολποσκόπηση, εξαιρετική ακρίβεια στις διαγνώσεις.


Για τον έλεγχο της κολπικής χλωρίδας και του μικροβιώματος κάνουμε χρήση τεχνικών PCR, έχοντας λύσει το γνωστό πρόβλημα ενός “ψευδώς αρνητικού ” αποτελέσματος που χαρακτηρίζει τις παραδοσιακές κολπικές καλλιέργειες, ειδικά σε περιπτώσεις ερπητικών λοιμώξεων ή χλαμυδίων, που επηρεάζουν δραματικά τη γονιμότητα.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΠΙΛΙΡΑΚΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα

Η μητέρα του ήταν οδοντίατρος και ο πατέρας του ιατρός.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε, με βαθμό πτυχίου “λίαν καλώς”.

Ειδικεύθηκε στη Μαιευτική Γυναικολογία στο Νοσοκομείο Μαρίκα Ηλιάδη (Έλενα Βενιζέλου) και έλαβε τον τίτλο του ειδικού Μαιευτήρα Χειρουργού Γυναικολόγου.

Εξειδικεύθηκε στους γυναικολογικούς υπερήχους και έκτοτε κατέχει την ειδική άδεια του ΚΕΣΥ ως υπερηχογραφιστή για εκτέλεση υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία.

Εργάσθηκε επί 10ετία ως εσωτερικός βοηθός στη χειρουργική κλινική ελευθέρων συνεργατών και στη συνέχεια στη Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου «Υγεία».

Έχοντας παρακολουθήσει ειδικό σεμινάριο σχετικά με επεμβατικές τεχνικές LASER, στη Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νοσοκομείου UCL στις Βρυξέλλες, παρέμεινε συμμετέχοντας επί μακρόν ως observer τις δραστηριότητες της κλινικής στη λαπαροσκόπηση, υστεροσκόπηση και κολποσκόπηση – LASER.

Scroll to Top